Publikavimo data: 2024-10-14
Skanūs varškės keksiukai su moliūgais
Šiame recepte pagrindinis ingredientas yra moliūgas. Iš jo gaminami įvairūs desertai, sriubos, salotos ir net keksiukai. Šis patiekalas yra išimtis. Keksiukai ruošiami varškės pagrindu. Pikantiškumo suteikia įvairūs prieskoniai, kurie puikiai dera su moliūgu, todėl patiekalas tampa dar skanesnis ir neįprastesnis. Jame gausu baltymų ir jis pasirodo esąs labai sotus.
Žingsnis 1
Kambario temperatūros sūrį sudėkite į plaktuvą ir plakite 5 minutes, kol taps purus ir baltas. Tada palaipsniui, po kiekvieno įmaišymo plakant, suberkite cukrų, vanilinį cukrų ir druską.
Žingsnis 2
Visą masę paverskite homogeniška. Tada po vieną įmuškite kiaušinius. Gautą masę padalykite į 3 dalis, 2/3 palikite tame pačiame inde, o mažesnę dalį perkelkite į atskirą dubenį.
Žingsnis 3
Sudėkite moliūgų tyrę, miltus, imbierą ir cinamoną, minkykite medine arba silikonine mentele. Tešla turi būti vientisa ir minkšta. Keksiukų formeles lengvai patepkite augaliniu aliejumi.
Žingsnis 4
Pirmiausia į formą sudėkite grietinėlės mišinį, o ant viršaus - moliūgų masę. Dantų krapštuku padarykite gražių įdubimų, tuo pačiu metu pasiekdami formos dugną. Jei formelės yra popierinės ir per plonos, reikės naudoti 3 formeles vienoje.
Žingsnis 5
Sudėkite formeles su tešla ant kepimo skardos, dėkite į įkaitintą orkaitę vidurinėje padėtyje ir kepkite, kol iškeps, maždaug 20 minučių. Paruoštus keksiukus atvėsinkite ir palikite šaldytuve per naktį. Patiekite keksiukus ant stalo.
Kategorijos