Skanus varškės tešlos pyragas su džiovintais vaisiais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Skanus varškės tešlos pyragas su džiovintais vaisiais

Stollen yra tradicinis vokiečių virtuvės kalėdinis patiekalas, saldus pyragas iš sluoksniuotos tešlos su daugybe prieskonių, sultenių, riešutų ir cukruotų vaisių. Stollen atpažįstama forma - pailgas ovalas, perlenktas išilgai maždaug per pusę - ši forma simbolizuoja kūdikėlį Jėzų, aprengtą vystyklais. Stollen tešla paprastai būna mielinė su daug sviesto ir cukraus, tačiau tradiciškai gaminama ir varškės tešla. Paruošti Stollen nėra sudėtinga, o geriausia tai, kad pagal technologiją paruoštą Stollen reikia bent savaitę palaikyti šaltai, kad tešla sutirštėtų, sudrėktų ir atsiskleistų džiovintų vaisių skonis.
Gaminimo laikas
10665 min.
Laikas virtuvėje
45 min.
Kalorijos
351 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
50 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4.11/5 (9 bal.)

Žingsnis 1

Skanus varškės tešlos pyragas su džiovintais vaisiais Žingsnis 1
Sudėkite sultenes, spanguoles ir cukruotus vaisius į dubenį su dangteliu, geriausia nedidelio skersmens, ir supilkite brendį. Uždenkite ir palikite brendį 8 valandoms.

Žingsnis 2

Skanus varškės tešlos pyragas su džiovintais vaisiais Žingsnis 2
Iš anksto išimkite visus maisto produktus iš šaldytuvo, kad sušiltų. Įjunkite orkaitę iki 180 ℃ temperatūros. Iš džiovintų vaisių nusausinkite brendį ir paskleiskite juos ant popierinio rankšluosčio, kad apdžiūtų. Dubenyje arba mikserio dubenyje išsukite 60 g suminkštinto sviesto su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įmuškite kiaušinį ir toliau plakite, kol padidės tūris ir išbals, tada sudėkite varškę ir kruopščiai išmaišykite. Mikserį padėkite į šalį, jo nebereikės.

Žingsnis 3

Skanus varškės tešlos pyragas su džiovintais vaisiais Žingsnis 3
Supilkite riešutus ir džiovintus vaisius į dubenį ir atsargiai sumaišykite mentele arba šaukštu. Suberkite pusę miltų ir vėl išmaišykite. Suberkite likusius miltus ir išminkykite minkštą tešlą.

Žingsnis 4

Skanus varškės tešlos pyragas su džiovintais vaisiais Žingsnis 4
Pabarstykite darbo paviršių miltais, sudėkite ant jo tešlą ir iškočiokite į ovalų maždaug 2 cm storio, maždaug 25 cm x 35 cm dydžio paplotėlį. Sulenkite duoną išilgai per pusę, kad apatinis kraštas išsikištų iš po viršutinio krašto. Perkelkite į kepimo skardą (patogumo dėlei tešlą geriau iškočioti ant silikoninio kilimėlio, perkelti ir kepti ant jo) ir suformuokite folijos apvadą, kad stollenas plačiai neišsiplėstų. Kepkite staleną įkaitintoje orkaitėje 60 minučių.

Žingsnis 5

Skanus varškės tešlos pyragas su džiovintais vaisiais Žingsnis 5
Karštą pyragą aptepkite sviestu ir gausiai apibarstykite cukraus pudra. Atvėsinkite ir suvyniokite į popierių, tada į foliją ir maistinę plėvelę. Padėkite į šaldytuvą bent savaitei.

Žingsnis 6

Skanus varškės tešlos pyragas su džiovintais vaisiais Žingsnis 6
Išimkite suvyniotą pyragą iš šaldytuvo ir palikite jį kambario temperatūroje apie 5 valandas. Išvyniokite ir sudėkite ant lėkštės, dar kartą apibarstykite cukraus pudra, supjaustykite skersai ir patiekite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, konditerijos desertai, paprastai, yra bendrų alergenų., pusryčiai, užkandis, Naujieji metai, lopšelis-darželis, riešutų sezonas, keksiukas, Kalėdų desertai, stollen, receptų knyga, sultonų keksas, kiaušinių pusryčiai, riešutų pyragas, pieno pyragas, sviestinis kremas

Kategorijos