Publikavimo data: 2024-06-23
Skanus velykinis kuličas
Per Velykas mėgstu gaminti savo velykinius ir pyragus. Ir noriu su jumis pasidalyti šiuo nerealiai skaniu receptu.
Žingsnis 1
Ištirpinkite sausas mieles šiltame piene, įberkite 20 proc. cukraus ir 60 proc. miltų. Palikite šiltoje vietoje 30 minučių.
Žingsnis 2
Į tešlą įmaišykite kiaušinius, vanilę, likusius miltus, cukrų, druską ir sviestą. Užminkykite tešlą.
Žingsnis 3
Įdėkite verdančiame vandenyje iš anksto pamirkytas sultenes.
Žingsnis 4
Palikite tešlą šiltoje vietoje rauginti 2,5 valandos. Praėjus pirmai valandai, išminkykite tešlą.
Žingsnis 5
Kepkite formoje 200 laipsnių temperatūroje 40 minučių.
Žingsnis 6
Glajui išplakite kiaušinių baltymus su cukrumi iki standžių viršūnių.
Žingsnis 7
Paruoštus pyragaičius atvėsinkite, aptepkite kremu.
Kategorijos