Publikavimo data: 2025-08-16
Skanus Viduržemio jūros stiliaus jūros lydekos patiekalas žaliajame padaže
Žaliasis padažas - tai aromatingas ir spalvingas padažas iš smulkiai supjaustytų česnakų ir petražolių, lengvai pakepintų alyvuogių aliejuje. Jūros gėrybių ir žuvies gaminimas šiame padaže būdingas Viduržemio jūros šalims, ypač Ispanijai. Labai naudinga ir skani yra jūros lydekos arba, kaip dar vadinama, merluza, kurios minkšta balta mėsa be riebalų ir daug smulkių kaulų. Kartu ją labai lengva paruošti dėl minkštos mėsos tankio - jūros lydekos puikiai pakenčia virimą ir nesubyra į mažus gabalėlius.
Žingsnis 1
Įkaitinkite keptuvę ir alyvuogių aliejuje ant vidutinės ugnies apkepkite smulkintą česnaką, kad nesudegtų. Kai česnakai lengvai apskrus, į keptuvę suberkite smulkintas petražoles ir kelias sekundes pašildykite.
Žingsnis 2
Iš visų pusių pasūdykite ir papipirinkite jūros lydekos gabalėlius ir sudėkite į keptuvę su žaliuoju padažu. Įdėkite lauro lapą ir kepkite žuvį ant vidutinės ugnies apie 10 minučių. Tada žuvį apverskite ir kepkite iš kitos pusės dar 10 minučių.
Kategorijos