Publikavimo data: 2024-06-23
Skrebučiai su lašiša
Skrudinta duona su mėtomis - universalus užkandis šventiniam stalui, taip pat pusryčiams ar užkandžiui. Mėtos gali būti priskiriamos dietinėms žuvų rūšims. Prie jos puikiai dera kepti svogūnai, todėl į įdarą galite įdėti daugiau svogūnų. Rinkdamiesi žuvį atkreipkite dėmesį į jos paviršių. Jis turėtų būti šviesus, be dėmių, ledo ir išdžiūvusių vietų. Žuvis turi būti natūralaus kvapo su leistinomis jodo natomis, neturi būti pašalinių skonių.
Žingsnis 1
Iškepkite žuvį skrebučiams. Sudėkite lydekos gabaliukus į dubenį, pabarstykite druska ir išmaišykite. Tada žuvies gabalėlius apvoliokite miltuose. Keptuvėje įkaitinkite pusę augalinio aliejaus ir sudėkite polaką. Kepkite iš abiejų pusių, kol lengvai paruduos, maždaug po 4-5 minutes iš kiekvienos pusės. Tada žuvį atvėsinkite, išskobkite į pluoštus arba supjaustykite peiliu.
Žingsnis 2
Apkepkite svogūnus. Keptuvėje įkaitinkite likusį augalinį aliejų. Sudėkite svogūnus ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol suminkštės (apie 3-5 min.), tada išjunkite ugnį ir atvėsinkite svogūnus.
Žingsnis 3
Sudėkite įdarą ir nusausinkite duoną. Dubenyje sumaišykite žuvį, svogūną ir smulkintus krapus, pagal skonį pasūdykite, užpilkite majonezu ir gerai išmaišykite. Duoną išdžiovinkite skrudintuve arba 2-3 min. pakepinkite ant sausos keptuvės be aliejaus. Ant bagetės riekelių užtepkite svogūnų ir žuvies mišinio.
Kategorijos