Publikavimo data: 2024-06-23
Skrebučiai su šaldytų jūros gėrybių mišiniu
Jūros gėrybių kokteilis - tai jodo, būtino žmonėms, turintiems skydliaukės problemų, lobynas. Jūros gėrybėse esantys riebalai yra sveikesni už gyvulinės kilmės riebalus, juose gausu baltymų ir naudingų mineralinių medžiagų. Skrebučiai pagal šį receptą tiks ir sotiems pusryčiams, ir kaip užkandis prie pagrindinių patiekalų ar šventinių gėrimų.
Žingsnis 1
Apkepkite jūros gėrybes. Į keptuvę supilkite augalinį aliejų ir pastatykite ant ugnies. Į įkaitusią keptuvę atsargiai sudėkite atšildytą jūros gėrybių mišinį, suberkite česnaką, druską ir išmaišykite. Kepkite apie 5-6 minutes. Kai jūros gėrybės paruduos, o skystis išgaruos, sumažinkite ugnį ir į keptuvę supilkite grietinėlę. Mišinį ant silpnos ugnies virkite dar 5 minutes.
Žingsnis 2
Paruoškite skrebučius. Ant įkaitintos keptuvės be aliejaus pakaitomis dėkite duonos riekeles ir 1-2 minutes apkepkite jas iš abiejų pusių. Tada perkelkite į didelę lėkštę ir ant kiekvienos riekelės uždėkite po salotų lapą. Ant skrebučių užtepkite paruošto jūros mišinio, apšlakstykite laimo sultimis ir dėl grožio ir skonio padėkite porą citrusinių vaisių griežinėlių.
Kategorijos