Publikavimo data: 2024-10-23
Skrebučiai su svarainiais
Šermukšnis vadinamas ilgaamžiškumo uoga. Kaukaziečių patarlė sako, kad ten, kur auga šermukšniai, gydytojų nereikia. Tai vienas seniausių augalų. Archeologai jos sėklų rado gyvenvietėse, kurioms apie 5 tūkst. metų. Kornelijos padažas yra malonaus rūgštaus skonio ir gražios rausvai raudonos spalvos, jis patiekiamas su mėsa ir žuvimi. Jis taip pat tinka skrebučiams gardinti. Kornelio padažas puikiai dera su kalendra, zira, česnaku, kalendra, krapais ir petražolėmis.
Žingsnis 1
Išvirkite raugerškio uogas. Sudėkite raugerškio uogas į puodą ir užpilkite vandeniu taip, kad skystis apsemtų visas uogas. Uždėkite ant ugnies ir palaukite, kol vanduo užvirs. Virkite 10 minučių, nusausinkite per sietelį ir atvėsinkite.
Žingsnis 2
Paruoškite kukurūzų padažą. Iš uogų pašalinkite kauliukus ir sudėkite į maišytuvo dubenį. Įdėkite česnaką, smulkintą kalendrą, augalinį aliejų, druską ir pipirus. Plakite iki vientisos masės. Iš sultinio išvirkite norimos konsistencijos padažą. Padažą dar kartą suplakite blenderiu.
Žingsnis 3
Sudėkite skrebučius. Kepkite duonos riekes keptuvėje be aliejaus. Palaukite, kol iš abiejų pusių atsiras auksinė plutelė. Apkeptą duoną aptepkite paruoštu kukurūzų padažu.
Kategorijos