Skrebučiai su svarainiais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-10-23

Skrebučiai su svarainiais

Šermukšnis vadinamas ilgaamžiškumo uoga. Kaukaziečių patarlė sako, kad ten, kur auga šermukšniai, gydytojų nereikia. Tai vienas seniausių augalų. Archeologai jos sėklų rado gyvenvietėse, kurioms apie 5 tūkst. metų. Kornelijos padažas yra malonaus rūgštaus skonio ir gražios rausvai raudonos spalvos, jis patiekiamas su mėsa ir žuvimi. Jis taip pat tinka skrebučiams gardinti. Kornelio padažas puikiai dera su kalendra, zira, česnaku, kalendra, krapais ir petražolėmis.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
165 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
22 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.86/5 (14 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Skrebučiai su svarainiais Žingsnis 1
Išvirkite raugerškio uogas. Sudėkite raugerškio uogas į puodą ir užpilkite vandeniu taip, kad skystis apsemtų visas uogas. Uždėkite ant ugnies ir palaukite, kol vanduo užvirs. Virkite 10 minučių, nusausinkite per sietelį ir atvėsinkite.

Žingsnis 2

Skrebučiai su svarainiais Žingsnis 2
Paruoškite kukurūzų padažą. Iš uogų pašalinkite kauliukus ir sudėkite į maišytuvo dubenį. Įdėkite česnaką, smulkintą kalendrą, augalinį aliejų, druską ir pipirus. Plakite iki vientisos masės. Iš sultinio išvirkite norimos konsistencijos padažą. Padažą dar kartą suplakite blenderiu.

Žingsnis 3

Skrebučiai su svarainiais Žingsnis 3
Sudėkite skrebučius. Kepkite duonos riekes keptuvėje be aliejaus. Palaukite, kol iš abiejų pusių atsiras auksinė plutelė. Apkeptą duoną aptepkite paruoštu kukurūzų padažu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos