Publikavimo data: 2024-06-23
Skrudinta duona ant lazdelės
Skrudinta duona - tai lengvai paskrudinta duonos riekė. Anksčiau jis buvo naudojamas pasenusiai duonai atgaivinti, tačiau ilgainiui skrebučiai tapo savarankišku patiekalu. Jį galima paruošti keliais būdais - skrudintuve, ant keptuvės arba ant skardos orkaitėje. Neabejotinas pastarojo būdo privalumas yra tas, kad vienu metu galima iškepti didelę skrebučių partiją. Kreminį sūrį, sviestą, uogienę, šokolado pastą ir kitas užtepėles galima tepti ant traškios duonos. Galite naudoti bet kokią duoną, labai gerai, jei ji yra viso grūdo.
Žingsnis 1
Paruoškite duoną kepimui. Supjaustykite duoną plonomis riekelėmis ir sudėkite ant kepimo skardos.
Žingsnis 2
Paruoškite skrebučius. Įdėkite kepimo skardą į orkaitę ant viršutinės lentynos ir maždaug 5 minutes džiovinkite duonos riekes iš vienos pusės. Kai viršus paruduos, riekes apverskite ir kepkite tiek pat laiko.
Kategorijos