Publikavimo data: 2024-06-23
Skrudinta duona su Adygėjos sūriu
Adygėjos sūris yra Kaukazo virtuvės produktas, gaminamas tik iš karvės pieno. Sūris neturi ryškaus skonio, yra blankus ir neturi sūriui būdingo aromato. Tačiau šis sūris gerai atlaiko terminį apdorojimą, neišsilydo ir išlaiko formą, todėl jį tinka naudoti skrebučiams. Traškūs skrebučiai su keptu sūriu, avokadu ir virtu kiaušiniu - puikus sotų pusryčių variantas. Šiam receptui rinkitės prinokusį avokadą - jis turi būti minkštas.
Žingsnis 1
Paruoškite plaktą kiaušinį. Į puodą įpilkite 2 litrus vandens ir užvirinkite. Atsargiai įmuškite kiaušinį į atskirą dubenį. Į verdantį vandenį įpilkite acto ir druskos, išmaišykite. Padarykite piltuvėlį, intensyviai sukamaisiais judesiais maišydami vandenį šaukštu, ir supilkite į jį kiaušinį. Virkite 3 minutes, tada išimkite kiaušinį skepetaite ir padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nutekėtų vandens perteklius. Paruoškite antrą kiaušinį.
Žingsnis 2
Apkepkite "Adygea" sūrį ir duoną. Ant ugnies pastatykite keptuvę, įkaitinkite ją ir sudėkite sūrio griežinėlius. Kepkite iš abiejų pusių 1-2 minutes. Perkelkite į lėkštę. Toje pačioje įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių apkepkite duoną.
Žingsnis 3
Sudėkite skrebučius. Apkeptą duonos riekę patepkite avokadų tyrele, uždėkite "Adygea" sūrio ir uždenkite virtu kiaušiniu. Antrąjį skrebučio lakštą sudėkite taip pat.
Kategorijos