Publikavimo data: 2024-06-15
Skrudinta duona su alyvuogėmis
Skrudinta duona su alyvuogėmis taip pat vadinama itališku patiekalu bruschetta. Iš pradžių tai buvo neturtingųjų maistas. Kad nereikėtų išmesti likučių, žmonės juos sumaišydavo ir naudodavo kaip įdarą skrudintai duonai. Dabar šis užkandis labai populiarus tarp visų gyventojų sluoksnių, nes greitai paruošiamas, o dėl prieskonių pasižymi ryškiu skoniu. Pagal klasikinį receptą skrebučiai ruošiami su mocarela, ją galima pakeisti tofu arba įprasta varške.
Žingsnis 1
Paskrudinkite bagetę. Sudėkite duonos riekes į sausą, įkaitusią keptuvę ir kiekvieną pusę apkepkite po 5 minutes. Kepdami pabarstykite riekes smulkintu česnaku.
Žingsnis 2
Paruoškite skrebučius. Sumaišykite pomidorus, alyvuoges, aliejų, druską ir Provanso žoleles. Ant paruoštos duonos užtepkite sūrio, tada daržovių.
Kategorijos