Publikavimo data: 2024-06-23
Skrudinta duona su alyvuogėmis
Skrudinta duona su alyvuogėmis ruošiama pridėjus lengvai sūdytos lašišos ir sūrio. Tai gali būti sūrymo veislės arba lydytas sūris. Be ingredientų sąraše nurodyto maskarponės sūrio, taip pat tinka rikotos, fetos arba mocarelos sūris. Maskarponės sūris yra kreminės konsistencijos ir švelnaus skonio, todėl puikiai dera su lašiša. Rinkdamiesi lašišą atkreipkite dėmesį į žuvies spalvą ir pakuotės vientisumą. Lašišos filė turėtų būti švelnaus rausvo atspalvio, o vakuuminėje pakuotėje neturėtų būti skysčio.
Žingsnis 1
Duoną kepkite orkaitėje. Išdėliokite duonos riekes ant kepimo skardos. Tada įdėkite kepimo skardą į įkaitintą orkaitę. Duoną kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 2-3 minutes. Duona turi būti išdžiūvusi iš išorės, bet viduje vis dar minkšta.
Žingsnis 2
Į skrebučius sudėkite įdarą. Sūrį sudėkite į dubenį ir suberkite smulkintus krapus. Supilkite citrinos sultis ir išmaišykite mišinį. Ant kiekvienos duonos riekelės užtepkite po 1 šaukštelį sūrio mišinio. Mišinį uždenkite žuvies griežinėliais ir ant viršaus uždėkite alyvuogių.
Kategorijos