Publikavimo data: 2024-06-15
Skrudinta duona su avokadu ir mėtų kremu ant kokosų aliejaus
Traškūs skrebučiai su švelniu avokadų kremu ir šviežių prieskonių skoniu. Įmantri nuobodžių sumuštinių alternatyva.
Žingsnis 1
Kiaušinius išplakite su kokosų kremu ir cukrumi. Duoną pamirkykite mišinyje.
Žingsnis 2
Keptuvėje ištirpinkite kokosų aliejų ir kepkite skrebučius, kol taps auksiniai. Jei reikia, kepkite juos orkaitėje 3-6 min. 180 °C temperatūroje konvekciniu režimu.
Žingsnis 3
Ant paruoštų skrebučių užtepkite avokadų kremo. Papuoškite šviežiomis mėtomis ir graikinių riešutų praline.
Žingsnis 4
Avokadų kremui sumaišykite cukrų, žievelę, laimo sultis ir mėtas, tada mišinį užkaitinkite. Užvirinkite ir sumažinkite temperatūrą. Virkite, kol sirupas taps silpnas, o cukrus visiškai ištirps. Kokosų kremą sumaišykite su krakmolu ir įmaišykite į laimo sirupą. Mišinį virkite, kol krakmolas suaktyvės. Iš mišinio išimkite mėtų šakelę. Atvėsinkite mišinį. Blenderiu suplakite avokadų minkštimą su kokosų kurdu iki vientisos masės.
Žingsnis 5
Pomidorų ir paprikų uogienei gaminti raudonąsias paprikas kepkite 250 °C temperatūros orkaitėje, kol jų odelės pasidarys juodos. Nuimkite nuo ugnies ir sudėkite į dubenį. Dubenį sandariai uždenkite maistine plėvele ir palikite paprikas garuoti. Išimkite iš paprikų odelę, kotelius ir sėklas.
Žingsnis 6
Ant ugnies pastatykite puodą ir sudėkite alyvuogių aliejų, šaldytas braškes ir cukrų. Stipriai maišydami kepkite braškes, kol jos karamelizuosis. Į braškes sudėkite paprikų filė, konservuotus pomidorus, aviečių actą ir druską. Troškinkite ant vidutinės ugnies, kol mišinys sumažės perpus. Mišinį sumaišykite trintuvu iki vientisos masės ir pagal skonį įpilkite "Tabasco" padažo. Mišinį taip pat galima išgarinti iki uogienės konsistencijos pailginant garinimo laiką - taip išgausite norimą uogienės konsistenciją.
Kategorijos