Publikavimo data: 2024-10-23
Skrudinta duona su Cezario padažu
"Cezaris" - garsiausios salotos visame pasaulyje, pavadintos italų kūrėjo vardu. Jis sumaišė puotos likučius, kad pamaitintų savo restorano klientus. Įprastose salotose padažas yra antraeilis dalykas, tačiau "Cezario" salotose padažas yra pagrindinis ingredientas, kuris užduoda patiekalo skonio toną - aštrus, aštrus, aitrus, šiek tiek rūgštokas. Tradiciškai jis gaminamas iš Vusterio padažo, kiaušinių ir alyvuogių aliejaus. Šiandien yra daugybė padažo ruošimo ir naudojimo variantų, įskaitant padažą skrebučiams.
Žingsnis 1
Paruoškite duoną ir vištieną. Česnakinius skrebučius iš abiejų pusių išdžiovinkite sausoje keptuvėje. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite į jį vištienos filė ir kepkite iš abiejų pusių 3-4 minutes, kol apskrus.
Žingsnis 2
Paruoškite Cezario padažą. Blenderio dubenyje suplakite vištienos kiaušinius, supilkite alyvuogių aliejų ir suplakite. Sudėkite Dižono garstyčias, Vusterio padažą ir česnaką. Mišinį plakite iki vientisos masės. Gautą padažą perkelkite į tinkamą indą ir sudėkite parmezano drožles, išmaišykite.
Žingsnis 3
Paruoškite skrebučius. Ant skrudintos duonos plonu sluoksniu užtepkite Cezario padažo. Ant viršaus uždėkite salotų lapą, o ant jo - vištienos filė. Ant filė uždėkite vyšninių pomidorų ir pabarstykite tarkuotu parmezanu. Ant viršaus užpilkite Cezario padažo ir uždenkite antrąja duonos riekele, švelniai paspausdami, kad padažas neišsilietų.
Kategorijos