Skrudinta duona su džemu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Skrudinta duona su džemu

Prancūziškiems skrebučiams su uogiene gaminti tradiciškai naudojama kvietinė skrebučių duona. Skirtingai nei įprasta duona, skrudinta duona turi voratinklio struktūrą, todėl sviestas tolygiai įsigeria į skrudintą duoną. Rinkdamiesi uogienę atkreipkite dėmesį į jos konsistenciją - ji turi būti pusiau skysta. Taip pat atkreipkite dėmesį į sudėtį: ingredientų sąraše pirmiausia turėtų būti uogos, o po to - cukrus. Gaminant naminę uogienę svarbu laikytis cukraus proporcijų.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
303 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
42 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4.11/5 (9 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Skrudinta duona su džemu Žingsnis 1
Paruoškite duoną kepti. Aptepkite duonos riekes plonu mėlynių uogienės sluoksniu ir sudėkite duonos riekes poromis viena prie kitos prispausta uogienės puse.

Žingsnis 2

Skrudinta duona su džemu Žingsnis 2
Padarykite leesoną. Giliame dubenyje įmuškite kiaušinius. Suberkite cinamoną, cukrų ir pieną. Kiaušinių ir pieno mišinį suplakite plaktuvu. Tuomet skrebučius pamerkite iš pradžių iš vienos pusės į pieno mišinį, paskui iš kitos. Kelis kartus apverskite, kad duona gerai įsigertų.

Žingsnis 3

Skrudinta duona su džemu Žingsnis 3
Apkepkite skrebučius. Keptuvę pastatykite ant vidutinės ugnies, supilkite saulėgrąžų aliejų ir įkaitinkite. Dėkite sumuštinius su džemu ir kepkite iš abiejų pusių, kol apskrus.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos