Publikavimo data: 2024-06-15
Skrudinta duona su džemu
Prancūziškiems skrebučiams su uogiene gaminti tradiciškai naudojama kvietinė skrebučių duona. Skirtingai nei įprasta duona, skrudinta duona turi voratinklio struktūrą, todėl sviestas tolygiai įsigeria į skrudintą duoną. Rinkdamiesi uogienę atkreipkite dėmesį į jos konsistenciją - ji turi būti pusiau skysta. Taip pat atkreipkite dėmesį į sudėtį: ingredientų sąraše pirmiausia turėtų būti uogos, o po to - cukrus. Gaminant naminę uogienę svarbu laikytis cukraus proporcijų.
Žingsnis 1
Paruoškite duoną kepti. Aptepkite duonos riekes plonu mėlynių uogienės sluoksniu ir sudėkite duonos riekes poromis viena prie kitos prispausta uogienės puse.
Žingsnis 2
Padarykite leesoną. Giliame dubenyje įmuškite kiaušinius. Suberkite cinamoną, cukrų ir pieną. Kiaušinių ir pieno mišinį suplakite plaktuvu. Tuomet skrebučius pamerkite iš pradžių iš vienos pusės į pieno mišinį, paskui iš kitos. Kelis kartus apverskite, kad duona gerai įsigertų.
Žingsnis 3
Apkepkite skrebučius. Keptuvę pastatykite ant vidutinės ugnies, supilkite saulėgrąžų aliejų ir įkaitinkite. Dėkite sumuštinius su džemu ir kepkite iš abiejų pusių, kol apskrus.
Kategorijos