Publikavimo data: 2024-06-23
Skrudinta duona su džemu
Skrudintą duoną su uogiene gali paruošti net moksleivis. Pieno ir kiaušinių mišiniui ruošti imkite šviežius kiaušinius, nes produktas nėra termiškai apdorojamas. Puiku, jei pienas ir kiaušiniai yra kaimiški. Tinka bet kokia uogienė. Jei naudojate parduotuvinę uogienę, atkreipkite dėmesį į sudėtį. Kokybiškame produkte tik uogos arba vaisiai, cukrus ir pektinas. Konsistencija turi būti vientisa ir panaši į želė. Jei uogienė saldi, pirkinį atidėkite į šalį - toks produktas yra nekokybiškas.
Žingsnis 1
Paruoškite pieno ir kiaušinių mišinį skrebučiams. Supilkite pieną į dubenį ir įmuškite kiaušinį. Išplakite iki vientisos masės, pagardinkite cinamonu ir dar kartą išmaišykite. Supilkite mišinį į šiek tiek didesnį dubenį nei duonos riekelės.
Žingsnis 2
Paskrudinkite skrebučius. Duonos riekelę gerai aptepkite džemu, uždenkite kita riekele ir prispauskite. Keptuvę ištepkite augaliniu aliejumi ir, kol ji įkaista, skrebučius iš abiejų pusių pamerkite į pieno ir kiaušinių mišinį. Tada dėkite jas į keptuvę ir kepkite ant vidutinės ugnies po 2 minutes iš kiekvienos pusės, kol paruduos.
Kategorijos