Publikavimo data: 2024-06-23
Skrudinta duona su džiovintais česnakais
Skrebučiai su džiovintais česnakais - tai keptos duonos riekelės arba skrebučiai su sviestu ir prieskoniais. Česnakuose, taip pat ir džiovintuose, gausu vitaminų ir mineralų. Lengviau nusipirkti džiovintų prieskonių, tačiau česnako skilteles galite džiovinti patys - pavyzdžiui, 50 laipsnių temperatūros orkaitėje 3-6 valandas. Prieš džiovinant česnakų nereikėtų plauti, nes gali atsirasti pelėsis. Visus nešvarumus nušveiskite minkštu šepetėliu.
Žingsnis 1
Paruoškite duoną kepimui. Į vidutinio dydžio dubenį supilkite ištirpintą sviestą. Sudėkite šviežią ir džiovintą česnaką, taip pat džiovintas petražoles ir druską. Sudėkite duonos riekes ant kepimo skardos, išklotos pergamentu arba kepimo popieriumi. Vieną duonos riekelių pusę patepkite sviesto mišiniu.
Žingsnis 2
Iškepkite česnakinius skrebučius. Dėkite skrebučius į orkaitę 12 minučių. Įpusėjus procesui, praėjus 5-6 minutėms po kepimo, apverskite skrebučius į kitą pusę. Paruoštus skrebučius sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų aliejaus perteklius.
Kategorijos