Skrudinta duona su džiovintomis figomis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Skrudinta duona su džiovintomis figomis

Figmedis yra fikusas, o valgomoji jo dalis iš esmės yra subrendę žiedai. Tačiau įprastiau figas vadinti vaisiais arba vaisiais. Džiovinti figų vaisiai yra sveikesni už šviežius. Juose yra antioksidantų, taip pat ląstelienos, geležies, magnio ir kalio. Neabejotinas pliusas yra tai, kad džiovintas produktas laikomas ilgiau. Tai gali būti ir sveikas užkandis, ir skanus įdaras, pavyzdžiui, skrebučiams. Džiovintos figos prieš vartojimą nuplaunamos ir pamerkiamos į šiltą vandenį, tada geriau įsisavinamos maistingosios medžiagos.
Gaminimo laikas
10 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
243 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
25 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.83/5 (29 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Skrudinta duona su džiovintomis figomis Žingsnis 1
Išdžiovinkite duoną. Skrudinkite riekes skrudintuve maždaug 1 minutę. Atsižvelkite į kepimo įrangos funkcijas ir galingumą bei pageidaujamą skrudinimo laipsnį. Vidutiniškai pirmai duonos porcijai pakanka 1-2 minučių. Arba įkaitinkite sausą keptuvę ir apkepkite duonos riekes iš abiejų pusių 1-2 minutes.

Žingsnis 2

Skrudinta duona su džiovintomis figomis Žingsnis 2
Sudėkite įdarą. Kiekvieną duonos riekę švelniai aptepkite sūriu. Perkelkite duoną į lėkštę ir įdėkite į mikrobangų krosnelę 1 minutei. Sūris turėtų šiek tiek išsilydyti. Tada sūrį plonu sluoksniu aptepkite skystu medumi. Ant viršaus išdėliokite figų griežinėlius.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos