Publikavimo data: 2024-06-23
Skrudinta duona su džiovintomis figomis
Figmedis yra fikusas, o valgomoji jo dalis iš esmės yra subrendę žiedai. Tačiau įprastiau figas vadinti vaisiais arba vaisiais. Džiovinti figų vaisiai yra sveikesni už šviežius. Juose yra antioksidantų, taip pat ląstelienos, geležies, magnio ir kalio. Neabejotinas pliusas yra tai, kad džiovintas produktas laikomas ilgiau. Tai gali būti ir sveikas užkandis, ir skanus įdaras, pavyzdžiui, skrebučiams. Džiovintos figos prieš vartojimą nuplaunamos ir pamerkiamos į šiltą vandenį, tada geriau įsisavinamos maistingosios medžiagos.
Žingsnis 1
Išdžiovinkite duoną. Skrudinkite riekes skrudintuve maždaug 1 minutę. Atsižvelkite į kepimo įrangos funkcijas ir galingumą bei pageidaujamą skrudinimo laipsnį. Vidutiniškai pirmai duonos porcijai pakanka 1-2 minučių. Arba įkaitinkite sausą keptuvę ir apkepkite duonos riekes iš abiejų pusių 1-2 minutes.
Žingsnis 2
Sudėkite įdarą. Kiekvieną duonos riekę švelniai aptepkite sūriu. Perkelkite duoną į lėkštę ir įdėkite į mikrobangų krosnelę 1 minutei. Sūris turėtų šiek tiek išsilydyti. Tada sūrį plonu sluoksniu aptepkite skystu medumi. Ant viršaus išdėliokite figų griežinėlius.
Kategorijos