Publikavimo data: 2024-06-23
Skrudinta duona su džiovintomis petražolėmis
Skrudintuvuose su džiovintomis petražolėmis kvapioji žolelė naudojama kaip duona. Ji ne tik dosniai dalijasi savo skonio privalumais, bet ir suteikia duonos riekelėms sodrią žalią spalvą. Petražolės yra puikus įvairių patiekalų pagardas, kurį galima naudoti ištisus metus, jei jis yra džiovintas. Nepaisant ryškaus skonio, jos neužgožia kitų ingredientų, o juos papildo. Džiovinkite petražoles namuose pavėsyje, kad lapai neprarastų pirminės spalvos.
Žingsnis 1
Paruoškite skrebučius. Ant kiekvienos duonos riekės uždėkite po riekelę kumpio ir sūrio. Suvyniokite duoną į ritinėlį ir gerai suspauskite rankose.
Žingsnis 2
Paskrudinkite skrebučius. Viename dubenyje sumaišykite tarkuotą sūrį su džiūvėsėliais ir petražolėmis. Kitame dubenyje lengvai suplakite kiaušinius su pienu. Kiekvieną skrebučio riekelę pamerkite į sūrį, tada į džiūvėsėlius ir kepkite įkaitintame augaliniame aliejuje po 2 min. iš kiekvienos pusės.
Kategorijos