Publikavimo data: 2024-06-23
Skrudinta duona su džiovintomis spanguolėmis
Nuo XIX a. pradžios buvo kuriamos ištisos plantacijos spanguolėms auginti, nes jų nauda jau seniai žinoma visame pasaulyje. Spanguolėse yra natūralaus konservanto - benzenkarboksirūgšties, todėl jas galima laikyti beveik bet kokiomis sąlygomis ir jos nepraranda savo skonio bei naudingųjų savybių metų bėgyje. Kad geriau išsilaikytų, spanguolės džiovinamos ir gaunamas unikalus džiovintų vaisių pavidalas. Jose yra tiek daug vitaminų, kad jos tampa puikiu bet kokių pusryčių priedu.
Žingsnis 1
Paruoškite duoną. Įkaitinkite keptuvę ir sudėkite ant jos duonos riekes. Apkepkite iš abiejų pusių, kol lengvai paruduos. Atvėsinkite.
Žingsnis 2
Paruoškite skrebučius. Supilkite spanguoles ir stambiai supjaustytus žaliuosius svogūnus į maišytuvo dubenį. Sudėkite grietinę ir minkštą kreminį sūrį, gerai išmaišykite ir suplakite iki vientisos masės. Pagal skonį pasūdykite. Mišinį storu sluoksniu užtepkite ant skrudintos atvėsintos duonos.
Kategorijos