Publikavimo data: 2024-06-23
Skrudinta duona su fetos sūriu
Rinkdamiesi fetos sūrį skrebučiams, atkreipkite dėmesį į produkto sudėtį. Jame turėtų būti tik avies arba ožkos pienas, šliužo fermentas ir druska. Sūris yra baltos arba kreminės spalvos, varškės kvapo, trupininės struktūros. Fetoje yra organizmui svarbių mikroelementų ir vitaminų. Šis produktas gaminamas iš pieno, brandinamas ir laikomas sūryme, kaip ir sūris. Tačiau, kitaip nei brinza, jis yra mažiau sūrus ir šiek tiek kaloringesnis. Fetos sūris derinamas su duona, daržovėmis ir žolelėmis.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Sudėkite fetą į dubenį ir išminkykite. Į sūrį sudėkite smulkintas krabų lazdeles. Į likusius ingredientus sudėkite smulkintas alyvuoges ir petražoles. Pabarstykite įdarą maltais juodaisiais pipirais. Išmaišykite ingredientus.
Žingsnis 2
Paskrudinkite skrebučius. Įkaitinkite sausą keptuvę ant didelės ugnies. Tada sumažinkite kaitrą iki vidutinio stiprumo ir sudėkite duonos riekes. Apkepkite duoną iš vienos pusės. Perkelkite paskrudintas riekes į lėkštę ir įmasažuokite česnaką į paskrudintą pusę. Tada ant duonos dėkite 1-2 valgomuosius šaukštus sūrio įdaro ir paskleiskite ant skrebučio paviršiaus.
Kategorijos