Publikavimo data: 2024-06-23
Skrudinta duona su grikiais
Mūsų šalyje grikiai pagal populiarumą nusileidžia tik bulvėms. Juose gausu vitaminų, o pagal baltymų kiekį jie laikomi lygiaverčiu mėsos pakaitalu. Dėl mažo kaloringumo kruopos yra dietinės mitybos pagrindas. Iš šio produkto gaminama daugybė patiekalų. Populiariausia yra grikių košė. Jei po pusryčių liko košės, neskubėkite jos išmesti. Iš jos galima pasigaminti nuostabių grikių skrebučių.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Keptuvėje su aliejumi 1-2 minutes pakepinkite svogūnus. Į svogūnus sudėkite supjaustytus grybus, įberkite druskos ir pipirų. Kepkite ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišydami, 8-10 minučių. Sudėkite pakepintą mišinį su grikiais, gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Sudėkite skrebučius. Apkepkite duoną iš abiejų pusių ant sausos keptuvės, kol ji taps auksinė. Ant duonos riekelių plonu sluoksniu užtepkite varškės, ant viršaus uždėkite grikių ir grybų.
Kategorijos