Skrudinta duona su grikių medumi pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Skrudinta duona su grikių medumi

Grikių medus laikomas vienu iš labiausiai gydomųjų medaus rūšių. Jame gausu makro- ir mikroelementų bei antioksidacinių junginių. Tiems, kurie rudenį susiduria su vitaminų trūkumu, grikių medus yra natūralus vaistas. O kartu su traškia bagete ir šviežiomis uogomis tai tikras skanėstas, kurį greitai ir lengvai paruošite net ir per rytinį skubėjimą.
Gaminimo laikas
15 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
202 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
25 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.6/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Skrudinta duona su grikių medumi Žingsnis 1
Paruoškite medaus limonadą. Šiltą grietinėlę supilkite į nedidelį dubenėlį, sudėkite medų, vištos kiaušinį ir gerai išmaišykite šakute arba plaktuvu.

Žingsnis 2

Skrudinta duona su grikių medumi Žingsnis 2
Skrudinkite skrebučius. Kiekvieną bagetės riekelę iš abiejų pusių pakaitomis pamerkite į paruoštą pieno ir medaus mišinį. Dėkite skrebučius ant gerai įkaitintos aliejumi pateptos keptuvės ir kepkite, kol taps auksiniai ir traškūs, maždaug po 1-2 minutes iš kiekvienos pusės. Paruoštus apkepus perkelkite į didelę lėkštę ir apibarstykite cukraus pudra.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos