Publikavimo data: 2024-06-15
Skrudinta duona su grybais
Skrebučiai su grybais - nesudėtingas ir kartu labai sveikas užkandis, į kurį įeina apetitą žadinantys austrių grybai ir avokadas. Malonaus skonio grybai puikiai dera su švelniais vaisiais, sukurdami neįprastą skonio derinį. Patiekalui skirtus riešutus galima pakeisti žalumynais, ankštinėmis daržovėmis ar sūriu - patiekalas bus toks pat skanus ir maistingas. Beje, austrių grybai yra baltymų ir B grupės vitaminų, būtinų imunitetui palaikyti, šaltinis. Be to, pievagrybiai turi mažai kalorijų.
Žingsnis 1
Paruoškite grybus. Į keptuvę įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus ir palaukite, kol jis įkais. Tuo metu suplėšykite grybus į pluoštus, atsižvelgdami į tai, kad kepdami jie taps mažesni. Kai aliejus įkaista, į keptuvę sudėkite griežinėliais supjaustytus pievagrybius. Retkarčiais pamaišydami kepkite grybus 4-5 minutes. Baigiant kepti įberkite šiek tiek druskos ir nukelkite keptuvę nuo ugnies.
Žingsnis 2
Paruoškite skrebučius. Supjaustykite avokadą plonais griežinėliais ir sudėkite juos ant skrebučio. Ant viršaus uždėkite keptų grybų ir patiekite.
Kategorijos