Publikavimo data: 2024-06-22
Skrudinta duona su humusu
Humusas - tai avinžirnių pasta, kuri pasaulyje yra palyginti nauja. Anksčiau ji buvo naudojama tik rytietiškiems patiekalams gaminti. Dabar jis laikomas puikia alternatyva mėsai, todėl ypač populiarus tarp vegetarų. Skrebučių su humusu galima pasigaminti iš gatavos parduotuvinės pastos, tačiau daug naudingiau pasigaminti patiems. Norėdami sutrumpinti avinžirnių virimo laiką, į virimo vandenį galite įpilti geriamosios sodos santykiu 0,5 šaukštelio 500 g produkto.
Žingsnis 1
Paruoškite humusą. Paruoštus avinžirnius išvirkite tame pačiame vandenyje, kuriame jie buvo mirkyti. Norėdami tai padaryti, perpilkite juos į puodą ir pastatykite ant silpnos ugnies, virkite apie 2 valandas, kol suminkštės. Nusunkite skysčio perteklių, palikdami 1/4 puodelio. Sudėkite avinžirnius į trintuvą, įpilkite tahini, zirą, papriką, citrinos sultis ir alyvuogių aliejų, sutrinkite iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Paruoškite humuso skrebučius. Kiekvieną duonos riekelę patepkite humusu, uždėkite sūrio, pomidorų, špinatų lapų ir kalakutienos griežinėlių.
Kategorijos