Skrudinta duona su humusu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-22

Skrudinta duona su humusu

Humusas - tai avinžirnių pasta, kuri pasaulyje yra palyginti nauja. Anksčiau ji buvo naudojama tik rytietiškiems patiekalams gaminti. Dabar jis laikomas puikia alternatyva mėsai, todėl ypač populiarus tarp vegetarų. Skrebučių su humusu galima pasigaminti iš gatavos parduotuvinės pastos, tačiau daug naudingiau pasigaminti patiems. Norėdami sutrumpinti avinžirnių virimo laiką, į virimo vandenį galite įpilti geriamosios sodos santykiu 0,5 šaukštelio 500 g produkto.
Gaminimo laikas
140 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
277 kcal.
Baltymai
20 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
22 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (10 bal.)

Žingsnis 1

Skrudinta duona su humusu Žingsnis 1
Paruoškite humusą. Paruoštus avinžirnius išvirkite tame pačiame vandenyje, kuriame jie buvo mirkyti. Norėdami tai padaryti, perpilkite juos į puodą ir pastatykite ant silpnos ugnies, virkite apie 2 valandas, kol suminkštės. Nusunkite skysčio perteklių, palikdami 1/4 puodelio. Sudėkite avinžirnius į trintuvą, įpilkite tahini, zirą, papriką, citrinos sultis ir alyvuogių aliejų, sutrinkite iki vientisos masės.

Žingsnis 2

Skrudinta duona su humusu Žingsnis 2
Paruoškite humuso skrebučius. Kiekvieną duonos riekelę patepkite humusu, uždėkite sūrio, pomidorų, špinatų lapų ir kalakutienos griežinėlių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
užkandžiai, užkandžiai su duona arba pita duona., tostai, paprastai, yra bendrų alergenų., užkandis, žaliasis sezonas, žaliųjų žirnelių sezonas, medaus sezonas, agurkų sezonas, ridikėlių sezonas, virėjo receptas, sojų padažo patiekalai, receptų knyga

Kategorijos