Publikavimo data: 2024-06-23
Skrudinta duona su Imerečio sūriu
Imerečio sūrio tėvynė - Gruzija. Čia, Imerečio kalnuose, atsirado garsusis sūris, pasižymintis šiek tiek sūriu kreminiu skoniu. Jis naudojamas gaminant chačapuri, dėl to išgarsėjo visame pasaulyje. Imerečio sūris tinka tiems, kurie laikosi sveiko gyvenimo būdo ir mitybos valgiaraščio. Jis bus puikus priedas prie skrebučių.
Žingsnis 1
Paruoškite skrebučių įdarą. Sumaišykite tarkuotą Imereti sūrį su kiaušinio tryniu ir smulkinta kalendra ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Apkepkite duoną. Ant vidutinės ugnies įkaitinkite sausą keptuvę, sudėkite duonos riekes. Po 1-2 minučių apverskite jas ir apkepkite iš kitos pusės. Išimkite paskrudintas riekes į lėkštę.
Žingsnis 3
Paruoškite skrebučius. Ant pusės skrudintos duonos riekelių užtepkite sūrio įdaro, uždenkite likusiomis riekelėmis. Paruoštus skrebučius dėkite ant kepimo skardos ir kepkite apie 10 minučių, kol sūris išsilydys.
Kategorijos