Publikavimo data: 2024-06-15
Skrudinta duona su kvinoja
Kvinoja ir silkės skrebučiai gali būti gaminami su bet kokia duona - tinka bagetė, skrudinta duona ir net sūrūs krekeriai. Kvinoja turi daugiau baltymų, vitaminų ir mikroelementų nei daugelis kitų grūdinių kultūrų ir pasižymi mažu glikeminiu indeksu. Rinkitės lengvas kvinojos rūšis, kurios tinka garnyrams ir užkandžiams. Duonai kepti geriau naudoti rafinuotą aliejų. Jis yra visiškai saugus kaitinant aukštoje temperatūroje.
Žingsnis 1
Išvirkite kvinoją. Sudėkite kvinoją į puodą arba puodą, užpilkite vandeniu santykiu 1:1,5. Pastatykite ant vidutinės ugnies ir palaukite, kol užvirs. Uždenkite dangčiu, sumažinkite ugnį ir virkite 15 minučių, kol suminkštės. Tuomet leiskite kvinojoms 10 minučių atvėsti po dangčiu. Tada šakute išskobkite kvinoją, kad grūdai nesuliptų ir netaptų trupiniai.
Žingsnis 2
Paruoškite duoną. Ant kaitlentės pastatykite keptuvę ir įjunkite aukštą kaitrą. Duonos riekes aptepkite alyvuogių aliejumi ir 1-2 min. apkepkite įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių.
Žingsnis 3
Į duoną sudėkite įdarą. Dubenyje sumaišykite atvėsusias kruopas su griežinėliais supjaustyta silkės filė. Užtepkite mišinio ant skrudintos duonos ir išsklaidykite.
Kategorijos