Publikavimo data: 2024-06-24
Skrudinta duona su lašiša ir varške
Skrudinta duona su lašiša bus puikus šventinis užkandis arba puikus priedas prie karštos kavos dienos pradžioje. Nepaisant žuvies riebumo, sūri lašiša yra šiek tiek sausa, todėl prie jos labai tinka užkandinė varškės masė su aromatinėmis šviežiomis arba džiovintomis žolelėmis. Įspūdingam patiekalui žuvį galima išdėlioti rožės ar bangos forma ir papuošti lašišos skrebučiais su šaukšteliu raudonųjų ikrų, putpelės kiaušiniu, sezamo sėklomis, alyvuoge, citrinos ar agurko skiltele, patiekiamais ant salotų lapų.
Žingsnis 1
Paruoškite varškės užtepėlę. Varškę sutrinkite trintuvu iki vientisos, purios masės. Sudėkite žoleles, gerai išmaišykite ir palikite 5 minutes, kad įsigertų skoniai.
Žingsnis 2
Paruoškite lašišos skrebučius. Kiekvieną skrebučio gabalėlį gausiai aptepkite varškės mišiniu ir ant viršaus išdėliokite lengvai sūdytos lašišos griežinėlius.
Kategorijos