Publikavimo data: 2024-06-23
Skrudinta duona su majonezu
Skrudinta duona su majonezu - apetitą žadinantis užkandis, paruoštas iš naminio padažo, kiaušinių ir sultingų žalumynų. Patiekalą papildo citrinos sultys, suteikiančios malonios rūgštelės. Žalieji svogūnai recepte gali būti pakeisti krapais arba tarkuonais. Skrudinta duona bus tokia pat skani, bet įgaus naujų skonio atspalvių. Šis užkandis labai sveikas - naminiame majoneze yra daug vertingų mikroelementų, kalio ir geležies.
Žingsnis 1
Paruoškite majonezą. Į trintuvo indą sudėkite vištienos trynį ir garstyčias, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Kruopščiai suplakite, kol mišinys taps vientisas. Supilkite actą, vis dar plakant supilkite dalį alyvuogių aliejaus. Kai mišinys sutirštės, įpilkite 1 šaukštelį citrinos sulčių ir dar kartą suplakite iki vientisos masės, supilkite likusį alyvuogių aliejų.
Žingsnis 2
Sudėkite ingredientus. Kiaušinius perkelkite į gilų dubenį, kruopščiai išminkykite. Paruoštą masę įmaišykite į majonezą. Į tą patį dubenį suberkite smulkintus žaliuosius svogūnus ir prieskonius, gerai išmaišykite. Į atskirą indą sudėkite smulkintus salotų lapus, apšlakstykite juos alyvuogių aliejumi, supilkite likusias citrinos sultis, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais, gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Paruoškite skrebučius. Įkaitinkite keptuvę su alyvuogių aliejumi ir augaliniu aliejumi, sudėkite duoną ir lengvai apkepkite, kol taps traški.
Žingsnis 4
Surinkite patiekalą. Paruoštas duonos riekes aptepkite majonezo ir kiaušinių mišiniu. Ant viršaus atsargiai sudėkite padažu paruoštus salotų lapus.
Kategorijos