Publikavimo data: 2024-06-23
Skrudinta duona su marinuotais agurkais
Agurkai buvo mėgstama senovės romėnų daržovė. Jie išrado pirmuosius šiltnamius ir būdą, kaip juos konservuoti - marinuoti statinėse, o kad geriau išsilaikytų, įpilti acto ir gauti marinuoti agurkai. Agurkus į Europą atvežė Kristupas Kolumbas. Jis atrado, kad ši daržovė dėl vitamino C gelbsti nuo skorbuto - jūreivių ligos. Per ilgas keliones švieži agurkai tapo nebetinkami naudoti, todėl daržovė pradėta konservuoti. Šis produktas puikiai tinka kaip atskiras užkandis, taip pat skrebučiams kepti.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Į atskirą indą įmuškite kiaušinį, supilkite pieną ir druską, gerai išplakite. Į paruoštų duonos skrebučių "kišenę" sudėkite sūrį, kumpį ir marinuotus agurkus. Įmerkite skrebučius į pieno ir kiaušinio mišinį.
Žingsnis 2
Paskrudinkite skrebučius. Keptuvę įkaitinkite iki stiprios ugnies. Įkaitinkite augalinį aliejų. Sudėkite paruoštą skrebučius ir kepkite iš abiejų pusių po 2 minutes, kol taps traškūs.
Kategorijos