Publikavimo data: 2024-06-23
Skrudinta duona su mėlynių uogiene
Skrudinta duona su mėlynių uogiene pasotins ir papildys vitaminų trūkumą žiemą. Minkšto sūrio ir uogų derinys skrebučiuose gali pakeisti net uogų pyragus ir pyragaičius. Mėlynėse, garsėjančiose savo naudingomis savybėmis, gausu A, C, B grupės vitaminų, taip pat kalcio ir magnio. Tamsią spalvą joms suteikia natūralūs antioksidantai - antocianinai, kurie mažina širdies ir kraujagyslių ligų riziką. Mėlynėse yra ir kitų antioksidantų: flavonoidų ir taninų.
Žingsnis 1
Paruoškite duoną. Įkaitinkite sausą keptuvę ant didelės ugnies. Supjaustytą duoną patepkite alyvuogių aliejumi ir kepkite keptuvėje, kol taps auksinė.
Žingsnis 2
Sudėkite skrebučius. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite sūrį, cukrų ir vanilę. Ant skrudintos duonos užtepkite sūrio mišinio, po to - mėlynių uogienės.
Kategorijos