Skrudinta duona su mėlynių uogiene pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Skrudinta duona su mėlynių uogiene

Skrudinta duona su mėlynių uogiene pasotins ir papildys vitaminų trūkumą žiemą. Minkšto sūrio ir uogų derinys skrebučiuose gali pakeisti net uogų pyragus ir pyragaičius. Mėlynėse, garsėjančiose savo naudingomis savybėmis, gausu A, C, B grupės vitaminų, taip pat kalcio ir magnio. Tamsią spalvą joms suteikia natūralūs antioksidantai - antocianinai, kurie mažina širdies ir kraujagyslių ligų riziką. Mėlynėse yra ir kitų antioksidantų: flavonoidų ir taninų.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
300 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
38 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (14 bal.)

Žingsnis 1

Skrudinta duona su mėlynių uogiene Žingsnis 1
Paruoškite duoną. Įkaitinkite sausą keptuvę ant didelės ugnies. Supjaustytą duoną patepkite alyvuogių aliejumi ir kepkite keptuvėje, kol taps auksinė.

Žingsnis 2

Skrudinta duona su mėlynių uogiene Žingsnis 2
Sudėkite skrebučius. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite sūrį, cukrų ir vanilę. Ant skrudintos duonos užtepkite sūrio mišinio, po to - mėlynių uogienės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
užkandžiai, užkandžiai su duona arba pita duona., tostai, paprastai, yra bendrų alergenų., užkandis, žaliasis sezonas, žaliųjų žirnelių sezonas, medaus sezonas, agurkų sezonas, ridikėlių sezonas, virėjo receptas, sojų padažo patiekalai, receptų knyga

Kategorijos