Publikavimo data: 2024-06-23
Skrudinta duona su obuolių džemu
Daugelis žmonių klysta manydami, kad skrebučiai pirmą kartą atsirado Anglijoje. Egzistuoja versija, kad šis receptas buvo pažįstamas Romos imperijos gyventojams, o šiuolaikinį pavadinimą patiekalas gavo XVII a. vokiečių studentų dėka, kurie jį vadino kepta duona su kiaušiniais, pienu, cukrumi ir cinamonu. Vėliau Anglijoje ant skrebučių pradėta patiekti uogienės. Šiandien paprastus ir maistingus pusryčius, turinčius turtingą istorinę praeitį, galite pasigaminti savo virtuvėje.
Žingsnis 1
Padarykite leesoną. Supilkite pieną į dubenį ir įmuškite kiaušinį. Mišinį kruopščiai išplakite plaktuvu iki vientisos masės. Suberkite maltą cinamoną ir dar kartą išmaišykite. Supilkite pieno ir kiaušinių mišinį, skirtą skrebučiams, į duonos dydžiui tinkamą indą, geriausia plokščiu dugnu.
Žingsnis 2
Suformuokite skrebučius. Ant vienos duonos riekės užtepkite apie 2 valgomuosius šaukštus obuolių uogienės, tada uždėkite kitą duonos riekę ir lengvai prispauskite rankomis. Turėtų gautis 4 porcijos skrebučių.
Žingsnis 3
Skrudinkite skrebučius. Gautus skrebučius iš abiejų pusių 2-3 sekundėms pamerkite į pieno mišinį iš kiekvienos pusės, kad duona būtų gerai įmirkyta, bet ne per daug sudrėkusi. Tada skrebučius dėkite ant įkaitintos keptuvės, gausiai pateptos gabalėliu sviesto. Kepkite 1-2 minutes ant vidutinės ugnies, kol kiekviena pusė paruduos.
Kategorijos