Skrudinta duona su obuolių džemu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Skrudinta duona su obuolių džemu

Daugelis žmonių klysta manydami, kad skrebučiai pirmą kartą atsirado Anglijoje. Egzistuoja versija, kad šis receptas buvo pažįstamas Romos imperijos gyventojams, o šiuolaikinį pavadinimą patiekalas gavo XVII a. vokiečių studentų dėka, kurie jį vadino kepta duona su kiaušiniais, pienu, cukrumi ir cinamonu. Vėliau Anglijoje ant skrebučių pradėta patiekti uogienės. Šiandien paprastus ir maistingus pusryčius, turinčius turtingą istorinę praeitį, galite pasigaminti savo virtuvėje.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
183 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
28 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.62/5 (13 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Skrudinta duona su obuolių džemu Žingsnis 1
Padarykite leesoną. Supilkite pieną į dubenį ir įmuškite kiaušinį. Mišinį kruopščiai išplakite plaktuvu iki vientisos masės. Suberkite maltą cinamoną ir dar kartą išmaišykite. Supilkite pieno ir kiaušinių mišinį, skirtą skrebučiams, į duonos dydžiui tinkamą indą, geriausia plokščiu dugnu.

Žingsnis 2

Skrudinta duona su obuolių džemu Žingsnis 2
Suformuokite skrebučius. Ant vienos duonos riekės užtepkite apie 2 valgomuosius šaukštus obuolių uogienės, tada uždėkite kitą duonos riekę ir lengvai prispauskite rankomis. Turėtų gautis 4 porcijos skrebučių.

Žingsnis 3

Skrudinta duona su obuolių džemu Žingsnis 3
Skrudinkite skrebučius. Gautus skrebučius iš abiejų pusių 2-3 sekundėms pamerkite į pieno mišinį iš kiekvienos pusės, kad duona būtų gerai įmirkyta, bet ne per daug sudrėkusi. Tada skrebučius dėkite ant įkaitintos keptuvės, gausiai pateptos gabalėliu sviesto. Kepkite 1-2 minutes ant vidutinės ugnies, kol kiekviena pusė paruduos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos