Publikavimo data: 2024-06-23
Skrudinta duona su parmezanu
Paprasti ir sotūs skrebučiai, kuriems nereikia daug ingredientų, švelnus parmezanas puikiai dera su traškia duonos plutele. Šis sūris, nors ir gana kaloringas, yra labai sveikas. Jame cholesterolio kiekis mažesnis nei kituose sūriuose, todėl reguliariai vartojant sumažėja aterosklerozės ir širdies ligų rizika. Jame taip pat yra vitaminų A, B, D ir K, kalcio ir fosforo. Vos 75 g parmezano yra kalcio paros norma.
Žingsnis 1
Paruoškite skrebučių įdarą. Dubenyje sumaišykite tarkuotą parmezaną ir česnaką, įpilkite majonezo, pipirų ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Paskrudinkite skrebučius. Duonos riekes perpjaukite įstrižai, patepkite alyvuogių aliejumi ir kepkite keptuvėje po 3 min. iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 3
Iškepkite skrebučius. Užtepkite įdarą ant skrebučių ir 2-3 min. pašaukite į 180 laipsnių Celsijaus temperatūros orkaitę.
Kategorijos