Publikavimo data: 2024-06-23
Skrudinta duona su pekorino sūriu
Skrudinta duona tinka su visais sūriais, tačiau ypač skanu su pekorino sūriu. Šis sūris gaminamas iš avių pieno, gaminamo Italijos Toskanos, Umbrijos ir Lacijaus regionuose. Šis sūris yra sviesto skonio. Pecorino būna dviejų rūšių: minkštasis pecorino, brandintas ilgiau nei 20 dienų, bet trumpiau nei 4 mėnesius, ir brandintas pecorino, brandintas 4 mėnesius. Įdomu tai, kad skirtingos rūšys dera su skirtingais vynais. Minkšta veislė tinka baltiesiems vynams, o brandinta - raudoniesiems vynams.
Žingsnis 1
Paruoškite žirnių košę. Į puodą supilkite 1 puodelį vandens, įberkite druskos ir užvirinkite. Tada į verdantį vandenį supilkite žirnius ir 5 minutes virkite ant vidutinės ugnies, kol suminkštės. Nuimkite nuo ugnies ir nusausinkite žirnius į sietelį. Tada žirnelius ir maskarponės sūrį sudėkite į blenderio dubenį ir sutrinkite.
Žingsnis 2
Paruoškite skrebučius. Paskrudintas duonos riekes apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Palikite 1 minutę įsigerti. Tada aptepkite skrebučius žirnelių tyrele ir pabarstykite pekorino.
Kategorijos