Skrudinta duona su pesto padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Skrudinta duona su pesto padažu

Pesto yra garsus itališkas padažas. Jo pavadinimas išvertus reiškia "sutrinti", "įtrinti", o tai susiję su paruošimo būdu - visi ingredientai kruopščiai sumalami ir sumaišomi. Recepto pagrindą sudaro švieži bazilikai, šalto spaudimo alyvuogių aliejus, česnakas, kedro riešutai ir kietasis sūris. Pesto padažas gimtojoje šalyje toks populiarus, kad net yra surengtas jo gaminimo pasaulio čempionatas. Nepaprastai apetitiškas padažas bet kokį patiekalą, net ir paprastą skrebučio skrebučio riekelę, gali paversti stalo "karaliumi".
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
333 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
23 g
Angliavandeniai
16 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.8/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Skrudinta duona su pesto padažu Žingsnis 1
Paruoškite pesto. Susmulkinkite skrudintus riešutus ir česnaką trintuvu, sudėkite nuplautus bazilikų lapelius ir dar kartą suplakite. Plona srovele supilkite alyvuogių aliejų, nuolat plakdami mišinį. Išmaišykite iki vientisos konsistencijos. Perpilkite padažą į tinkamą indą, suberkite tarkuotą sūrį ir išmaišykite. Jei reikia, pagardinkite druska.

Žingsnis 2

Skrudinta duona su pesto padažu Žingsnis 2
Paruoškite skrebučius. Iš abiejų pusių ant sausos keptuvės išdžiovinkite grūdų duoną. Aptepkite storu varškės sluoksniu, ant jo atsargiai užtepkite pesto padažo. Ant viršaus sudėkite raudonosios žuvies griežinėlius.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos