Publikavimo data: 2024-06-23
Skrudinta duona su pesto padažu
Pesto yra garsus itališkas padažas. Jo pavadinimas išvertus reiškia "sutrinti", "įtrinti", o tai susiję su paruošimo būdu - visi ingredientai kruopščiai sumalami ir sumaišomi. Recepto pagrindą sudaro švieži bazilikai, šalto spaudimo alyvuogių aliejus, česnakas, kedro riešutai ir kietasis sūris. Pesto padažas gimtojoje šalyje toks populiarus, kad net yra surengtas jo gaminimo pasaulio čempionatas. Nepaprastai apetitiškas padažas bet kokį patiekalą, net ir paprastą skrebučio skrebučio riekelę, gali paversti stalo "karaliumi".
Žingsnis 1
Paruoškite pesto. Susmulkinkite skrudintus riešutus ir česnaką trintuvu, sudėkite nuplautus bazilikų lapelius ir dar kartą suplakite. Plona srovele supilkite alyvuogių aliejų, nuolat plakdami mišinį. Išmaišykite iki vientisos konsistencijos. Perpilkite padažą į tinkamą indą, suberkite tarkuotą sūrį ir išmaišykite. Jei reikia, pagardinkite druska.
Žingsnis 2
Paruoškite skrebučius. Iš abiejų pusių ant sausos keptuvės išdžiovinkite grūdų duoną. Aptepkite storu varškės sluoksniu, ant jo atsargiai užtepkite pesto padažo. Ant viršaus sudėkite raudonosios žuvies griežinėlius.
Kategorijos