Publikavimo data: 2024-06-23
Skrudinta duona su pomidorų pasta
Pomidorų pasta dažnai siejama su Italija. Tačiau prieš atrandant Naująjį pasaulį Europoje pomidorai buvo nežinomi. Indėnai augalą vadino "tomatl", kas išvertus reiškia "didelė uoga". Italai jam suteikė savo pavadinimą - pomo d'oro ("auksinis obuolys"). Įrodyta, kad valgant pomidorus lėtėja odos senėjimas. Taip yra dėl likopeno, o pomidorų pasta turi net daugiau likopeno nei švieži pomidorai.
Žingsnis 1
Sumaišykite įdarui skirtus ingredientus. Atskirame dubenyje sumaišykite pomidorų pastą, smulkintą pomidorą, tarkuotą sūrį ir raudonąją papriką.
Žingsnis 2
Paruoškite skrebučius. Aptepkite duoną sviestu, tada pomidorų pastos mišiniu. Dėkite duoną į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 5-10 minučių.
Kategorijos