Publikavimo data: 2024-06-23
Skrudinta duona su rafinuotu saulėgrąžų aliejumi
Pesto yra populiarus itališkas padažas, gaminamas iš bazilikų, česnakų ir parmezano. Pesto receptai skiriasi net pačioje Italijoje: pavyzdžiui, Sicilijoje jis gaminamas be riešutų, bet su pomidorais, o Neapolio įlankoje - su saulėje džiovintais pomidorais ir migdolais, be sūrio. Pesto puikiai tinka prie lengvų skrebučių, tačiau prieš tepant jį ant skrudintos duonos riekelių geriau jas pamirkyti svieste. Geras pasirinkimas - bekvapis, neutralaus skonio rafinuotas saulėgrąžų aliejus.
Žingsnis 1
Apkepkite duoną. Sudėkite duoną ant paruoštos kepimo skardos. Dėkite į orkaitę ir kepkite 5 minutes, kol duona lengvai paruduos.
Žingsnis 2
Paruoškite skrebučius. Virtuviniu šepetėliu patepkite duoną rafinuotu saulėgrąžų aliejumi ir įsitikinkite, kad visos riekelės gerai įmirko. Ant viršaus užtepkite pesto padažo, išdėliokite alyvuoges ir pomidorus.
Kategorijos