Skrudinta duona su rafinuotu saulėgrąžų aliejumi pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Skrudinta duona su rafinuotu saulėgrąžų aliejumi

Pesto yra populiarus itališkas padažas, gaminamas iš bazilikų, česnakų ir parmezano. Pesto receptai skiriasi net pačioje Italijoje: pavyzdžiui, Sicilijoje jis gaminamas be riešutų, bet su pomidorais, o Neapolio įlankoje - su saulėje džiovintais pomidorais ir migdolais, be sūrio. Pesto puikiai tinka prie lengvų skrebučių, tačiau prieš tepant jį ant skrudintos duonos riekelių geriau jas pamirkyti svieste. Geras pasirinkimas - bekvapis, neutralaus skonio rafinuotas saulėgrąžų aliejus.
Gaminimo laikas
15 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
347 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
25 g
Angliavandeniai
22 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.79/5 (14 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Skrudinta duona su rafinuotu saulėgrąžų aliejumi Žingsnis 1
Apkepkite duoną. Sudėkite duoną ant paruoštos kepimo skardos. Dėkite į orkaitę ir kepkite 5 minutes, kol duona lengvai paruduos.

Žingsnis 2

Skrudinta duona su rafinuotu saulėgrąžų aliejumi Žingsnis 2
Paruoškite skrebučius. Virtuviniu šepetėliu patepkite duoną rafinuotu saulėgrąžų aliejumi ir įsitikinkite, kad visos riekelės gerai įmirko. Ant viršaus užtepkite pesto padažo, išdėliokite alyvuoges ir pomidorus.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos