Publikavimo data: 2024-06-23
Skrudinta duona su šaldytomis avietėmis
Prancūziški skrebučiai - subtilus desertas, kuriame pieno saldumas puikiai dera su maloniu prieskoninių žolelių skoniu. Patiekalą papildo avietės, todėl jis tampa dar gardesnis. Recepto ingredientus galima keisti atsižvelgiant į asmeninius pageidavimus. Pavyzdžiui, avietes galite pakeisti kitomis uogomis ar net vaisiais, o vietoj medaus - sirupu, džemu ar šokoladu. Beje, skrebučius su uogomis patiekti buvo sugalvota Prancūzijoje. Vėliau ten atsirado riešutų, sirupų ir padažų priedų.
Žingsnis 1
Sumaišykite ingredientus. Į gilų dubenį įmuškite kiaušinį. Supilkite pieną ir cukrų. Kruopščiai išplakite ingredientus iki putų, kad cukrus visiškai ištirptų ir mišinys taptų šviesesnės spalvos.
Žingsnis 2
Paruoškite skrebučius. Į keptuvę įdėkite sviesto ir rozmarino šakelių ir pastatykite ant silpnos ugnies, kad įkaistų. Tuo tarpu kiekvieną duonos riekę pamerkite į pieno ir kiaušinio mišinį, kad jis visiškai įsigertų į duoną. Paruoštus skrebučius perkelkite į keptuvę. Kepkite riekes ant mažos ugnies iš abiejų pusių, kol paruduos. Paruoštus skrebučius padalykite į dvi dalis. Kiekvieną porciją dėkite į lėkštę. Ant lėkštės užberkite aviečių ir apšlakstykite medumi.
Kategorijos