Skrudinta duona su šaldytomis avietėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Skrudinta duona su šaldytomis avietėmis

Prancūziški skrebučiai - subtilus desertas, kuriame pieno saldumas puikiai dera su maloniu prieskoninių žolelių skoniu. Patiekalą papildo avietės, todėl jis tampa dar gardesnis. Recepto ingredientus galima keisti atsižvelgiant į asmeninius pageidavimus. Pavyzdžiui, avietes galite pakeisti kitomis uogomis ar net vaisiais, o vietoj medaus - sirupu, džemu ar šokoladu. Beje, skrebučius su uogomis patiekti buvo sugalvota Prancūzijoje. Vėliau ten atsirado riešutų, sirupų ir padažų priedų.
Gaminimo laikas
15 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
239 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
35 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.84/5 (19 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Skrudinta duona su šaldytomis avietėmis Žingsnis 1
Sumaišykite ingredientus. Į gilų dubenį įmuškite kiaušinį. Supilkite pieną ir cukrų. Kruopščiai išplakite ingredientus iki putų, kad cukrus visiškai ištirptų ir mišinys taptų šviesesnės spalvos.

Žingsnis 2

Skrudinta duona su šaldytomis avietėmis Žingsnis 2
Paruoškite skrebučius. Į keptuvę įdėkite sviesto ir rozmarino šakelių ir pastatykite ant silpnos ugnies, kad įkaistų. Tuo tarpu kiekvieną duonos riekę pamerkite į pieno ir kiaušinio mišinį, kad jis visiškai įsigertų į duoną. Paruoštus skrebučius perkelkite į keptuvę. Kepkite riekes ant mažos ugnies iš abiejų pusių, kol paruduos. Paruoštus skrebučius padalykite į dvi dalis. Kiekvieną porciją dėkite į lėkštę. Ant lėkštės užberkite aviečių ir apšlakstykite medumi.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos