Publikavimo data: 2024-06-23
Skrudinta duona su šaldytomis braškėmis
Skrudinta duona - tai visaverčiai skanūs pusryčiai, kuriuos pagaminti užtrunka ne ilgiau kaip pusvalandį. Juos gali paruošti net vaikas. Siūlome gaminti klasikinius prancūziškus skrebučius ir pagardinti juos braškių užpilu. Jei po ranka neturite šviežių braškių, nusipirkite šaldytų uogų. Pirkdami jas atkreipkite dėmesį į pakuotės turinį - viduje esančios uogos turi būti tvirtos, be apvalkalo. Skrudinimui galite naudoti specialią duoną arba supjaustyti vakarykštę duoną.
Žingsnis 1
Paruoškite braškių padažą. Įdėkite braškes į blenderio indą, suberkite cukrų ir sutrinkite iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Paruoškite leesoną. Nedideliame dubenyje įmuškite kiaušinį, supilkite pieną ir įberkite cinamono. Plakite iki vientisos masės. Duonos riekes iš abiejų pusių pamerkite į kiaušinio masę.
Žingsnis 3
Paskrudinkite skrebučius. Ant ugnies pastatykite keptuvę, įkaitinkite ir įdėkite sviesto. Sudėkite skrebučius ant keptuvės ir kepkite, kol apskrus iš abiejų pusių. Padėkite skrebučius ant lėkštės, įstrižai perpjaukite ir užpilkite braškių padažu.
Kategorijos