Publikavimo data: 2024-06-23
Skrudinta duona su šaldytomis gervuogėmis
Jei norite pasimėgauti gervuogėmis, bet nerandate šviežių uogų, nusipirkite šaldytų ir pasigaminkite iš jų švelnų padažą. Jį galima naudoti kaip klasikinių prancūziškų skrebučių padažą. Prancūziški skrebučiai su gervuogių padažu patiks visiems saldžių pusryčių mėgėjams, be to, tokius skrebučius galima paruošti ir arbatos vakarėliui su svečiais. Tostams reikės duonos, gervuogių, kiaušinio, pieno, sviesto.
Žingsnis 1
Paruoškite gervuogių padažą. Šaldytas gervuoges sudėkite į puodą, supilkite vandenį, suberkite cukrų ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Užvirinkite ir maišydami virkite 5 minutes. Sutrinkite uogas ir supilkite citrinos sultis. Nuimkite nuo ugnies ir leiskite padažui atvėsti.
Žingsnis 2
Paruoškite mirkymo mišinį. Nedideliame dubenyje suplakite kiaušinius ir supilkite pieną. Plakite iki vientisos masės. Duonos riekes iš abiejų pusių atsargiai pamirkykite kiaušinių mišinyje.
Žingsnis 3
Apkepkite skrebučius. Ant ugnies pastatykite keptuvę, ištirpinkite sviestą ir sudėkite skrebučius. Apkepkite duoną iš vienos pusės, kol paruduos, apverskite ir toliau kepkite iš kitos pusės. Apkeptą skrebučius dėkite į lėkštę, įstrižai perpjaukite ir užpilkite gervuogių padažu.
Kategorijos