Publikavimo data: 2024-06-23
Skrudinta duona su šaldytomis spanguolėmis
Skrudintą duoną galima paskaninti mėsa, o mėsos produktai puikiai dera su bruknių padažu. Jį galima lengvai pagaminti iš šaldytų uogų. Žodis "bruknės" turi įdomią etimologiją. Lotyniškai jis skamba kaip Vaccinium vitis Jdaea - tai reiškia "karvės vynmedis nuo Idos kalno". Anglų kalboje bruknės turi keletą pavadinimų, vienas iš jų - cowberry, arba "karvės uogos". Manoma, kad šis pavadinimas kilo supainiojus žodžius bassa - uoga ir vassa - karvė.
Žingsnis 1
Paruoškite bruknių padažą. Į puodą įpilkite 2 valgomuosius šaukštus vandens, suberkite cukrų ir 5 minutes pavirkite cukraus sirupą, tada sudėkite bruknes, druską, pipirus, išmaišykite ir virkite 15 minučių. Prieš naudodami nuimkite nuo ugnies ir šiek tiek atvėsinkite.
Žingsnis 2
Paruoškite skrebučius su šaldytomis bruknėmis. Abi duonos riekes patepkite bruknių padažu, ant vienos iš jų dėkite kalakutienos griežinėlių, ant viršaus uždėkite sūrio griežinėlių ir uždenkite antrąja duonos rieke. Kepkite skrebučius įkaitintoje orkaitėje 5-7 minutes, kol sūris išsilydys.
Kategorijos