Publikavimo data: 2024-06-23
Skrudinta duona su sirtaki sūriu
Kad pajustumėte Graikijos skonį, nebūtina vykti į kitą šalį. Užtenka per pusryčius pasimėgauti skrebučiais su subtiliu sirtakio sūriu, kuris atsirado maždaug prieš 6000 metų. Būtent saulėtoje Graikijoje senovėje piemenys išmoko ruošti šį ilgai laikomą maistingą produktą. Sūrio pavadinimas siejasi su garsiuoju šokiu "sirtaki", kuris graikiškai reiškia "prisilietimas", "paliesti".
Žingsnis 1
Paruoškite duoną skrudinimui. Įkaitinkite keptuvę išlydydami joje gabalėlį sviesto. Kepkite kiekvieną duonos riekelę pakaitomis iš abiejų pusių, kol paruduos, maždaug po 1-2 minutes iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Į dubenį supilkite grietinėlę ir sirtakio sūrį. Sūrį sutrinkite šakute ir sumaišykite su grietinėle iki vientisos masės. Švelniai pagardinkite pipirais.
Žingsnis 3
Sudėkite skrebučius. Ant vienos duonos riekės tolygiai užtepkite sūrio, apšlakstykite citrinos sultimis ir uždenkite antrąja rieke. Turėtų gautis 4 rauginti skrebučiai. Kiekvieną jų įstrižai perpjaukite į dvi lygias dalis ir patiekite šiltą.
Kategorijos