Skrudinta duona su sirtaki sūriu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Skrudinta duona su sirtaki sūriu

Kad pajustumėte Graikijos skonį, nebūtina vykti į kitą šalį. Užtenka per pusryčius pasimėgauti skrebučiais su subtiliu sirtakio sūriu, kuris atsirado maždaug prieš 6000 metų. Būtent saulėtoje Graikijoje senovėje piemenys išmoko ruošti šį ilgai laikomą maistingą produktą. Sūrio pavadinimas siejasi su garsiuoju šokiu "sirtaki", kuris graikiškai reiškia "prisilietimas", "paliesti".
Gaminimo laikas
15 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
248 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
26 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.62/5 (8 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Skrudinta duona su sirtaki sūriu Žingsnis 1
Paruoškite duoną skrudinimui. Įkaitinkite keptuvę išlydydami joje gabalėlį sviesto. Kepkite kiekvieną duonos riekelę pakaitomis iš abiejų pusių, kol paruduos, maždaug po 1-2 minutes iš kiekvienos pusės.

Žingsnis 2

Skrudinta duona su sirtaki sūriu Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Į dubenį supilkite grietinėlę ir sirtakio sūrį. Sūrį sutrinkite šakute ir sumaišykite su grietinėle iki vientisos masės. Švelniai pagardinkite pipirais.

Žingsnis 3

Skrudinta duona su sirtaki sūriu Žingsnis 3
Sudėkite skrebučius. Ant vienos duonos riekės tolygiai užtepkite sūrio, apšlakstykite citrinos sultimis ir uždenkite antrąja rieke. Turėtų gautis 4 rauginti skrebučiai. Kiekvieną jų įstrižai perpjaukite į dvi lygias dalis ir patiekite šiltą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos