Skrudinta duona su terijakio padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Skrudinta duona su terijakio padažu

"Teriyaki" yra tradicinis japoniškas padažas, kuris buvo sukurtas tik žuviai, tačiau vėliau su juo buvo gaminami ir kiti patiekalai. Į klasikinį terijakio padažo receptą įeina sojų padažas, ryžių vynas, cukrus arba medus. Pavadinimas "teriyaki" kilęs iš dviejų žodžių - "blizgėti" ir "kepti", o tai susiję su ypatingu blizgesiu ir spalva, kurią gatavi patiekalai įgauna dėl padaže esančio cukraus karamelizacijos. Šiandien su terijakio padažu ruošiama daugybė patiekalų ir jis laikomas beveik universaliu.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
138 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
13 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 4/5 (14 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Skrudinta duona su terijakio padažu Žingsnis 1
Paruoškite skrebučių įdaro pagrindus. Sausoje keptuvėje paskrudinkite sezamo sėklas. Įpilkite augalinio aliejaus ir kepkite 1 minutę. Į keptuvę supilkite sojų padažą, vyno actą. Suberkite cukrų, česnaką ir imbierą, išmaišykite mišinį. Užvirinkite, virkite 2 minutes.

Žingsnis 2

Skrudinta duona su terijakio padažu Žingsnis 2
Sudėkite likusius ingredientus. Ištirpinkite krakmolą vandenyje ir supilkite likusius ingredientus. Maišydami užvirinkite ir virkite 2 minutes. Sudėkite medų ir maišykite, kol ištirps. Padažą padalykite į dvi porcijas. Vienoje iš jų vištienos gabalėlius marinuokite 1 valandą.

Žingsnis 3

Skrudinta duona su terijakio padažu Žingsnis 3
Paruoškite skrebučius. Marinuotą vištieną apkepkite aliejuje įkaitintoje keptuvėje. Sausoje keptuvėje iš abiejų pusių sausai apkepkite duonos riekes. Ant paruoštos duonos sudėkite salotų lapus, gražiai išdėliokite vištienos gabalėlius ir apšlakstykite likusiu terijakio padažu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos