Publikavimo data: 2024-06-23
Skrudinta duona su terijakio padažu
"Teriyaki" yra tradicinis japoniškas padažas, kuris buvo sukurtas tik žuviai, tačiau vėliau su juo buvo gaminami ir kiti patiekalai. Į klasikinį terijakio padažo receptą įeina sojų padažas, ryžių vynas, cukrus arba medus. Pavadinimas "teriyaki" kilęs iš dviejų žodžių - "blizgėti" ir "kepti", o tai susiję su ypatingu blizgesiu ir spalva, kurią gatavi patiekalai įgauna dėl padaže esančio cukraus karamelizacijos. Šiandien su terijakio padažu ruošiama daugybė patiekalų ir jis laikomas beveik universaliu.
Žingsnis 1
Paruoškite skrebučių įdaro pagrindus. Sausoje keptuvėje paskrudinkite sezamo sėklas. Įpilkite augalinio aliejaus ir kepkite 1 minutę. Į keptuvę supilkite sojų padažą, vyno actą. Suberkite cukrų, česnaką ir imbierą, išmaišykite mišinį. Užvirinkite, virkite 2 minutes.
Žingsnis 2
Sudėkite likusius ingredientus. Ištirpinkite krakmolą vandenyje ir supilkite likusius ingredientus. Maišydami užvirinkite ir virkite 2 minutes. Sudėkite medų ir maišykite, kol ištirps. Padažą padalykite į dvi porcijas. Vienoje iš jų vištienos gabalėlius marinuokite 1 valandą.
Žingsnis 3
Paruoškite skrebučius. Marinuotą vištieną apkepkite aliejuje įkaitintoje keptuvėje. Sausoje keptuvėje iš abiejų pusių sausai apkepkite duonos riekes. Ant paruoštos duonos sudėkite salotų lapus, gražiai išdėliokite vištienos gabalėlius ir apšlakstykite likusiu terijakio padažu.
Kategorijos