Publikavimo data: 2024-06-23
Skrudinta duona su uogų tyre
"Toast" iš pradžių buvo sukurtas siekiant sutaupyti pinigų. Iš geros kokybės miltų pagaminta duona buvo brangi, o kai ji pradėdavo gesti, reikėdavo ją taupyti. Sausos duonos riekelės buvo mirkomos pieno ir kiaušinių mišinyje, tada kepamos. Šiandien apetitą žadinantys prancūziški skrebučiai yra vienas populiariausių pusryčių patiekalų visame pasaulyje. Kiekviena šalis turi savo mėgstamą skrebučių gaminimo ir patiekimo receptą - nuo neutralių su sūriu iki saldžių su vaisių, šokolado ar uogų priedais.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Į tinkamą indą įmuškite kiaušinį, supilkite pieną ir grietinėlę. Mišinį išplakite iki vientisos masės ir supilkite cukrų bei cinamoną. Kruopščiai išmaišykite. Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Duonos riekes pamirkykite kiaušinio ir sviesto mišinyje ir dėkite į keptuvę. Kepkite iš abiejų pusių 1-2 minutes, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 2
Paruoškite skrebučius. Sudėkite avietes į dubenį ir sutrinkite trintuvu, kol jos taps tyre. Suberkite cukrų ir maišykite, kol ištirps. Ant pusės skrudintų skrebučių storu sluoksniu užtepkite tyrės, ant viršaus užbarstykite tarkuoto šokolado ir uždenkite likusiais skrebučiais.
Kategorijos