Publikavimo data: 2024-06-23
Skrudinta duona su vištienos kiaušinio tryniu
Skrudinta duona su vištos kiaušinio tryniu yra vienas populiariausių pusryčių patiekalų. Trynyje yra daug vitaminų ir naudingų medžiagų, ypač lecitino, kuris maitina nervų ir smegenų audinį, veiksmingai kovoja su skleroze. Kiaušinius reikėtų valgyti kuo šviežesnius. Sudaužius lukštą, kiaušinis neturi būti drumstos spalvos ir turėti būdingo sieros vandenilio kvapo. Jei produktas bus verdamas, jo šviežumą nustatyti nesunku - kiaušinis nuskęs iki stiklinės su vandeniu dugno.
Žingsnis 1
Išvirkite kiaušinius. Paimkite puodą, į jį įmuškite kiaušinius ir užpilkite šaltu vandeniu, kad jis visiškai apsemtų turinį. Virkite ant vidutinės ugnies 8-10 minučių. Nulupkite kiaušinius nuo lukštų, atskirkite trynį nuo baltymo. Trynį smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su grietine bei svogūnu. Pagal skonį pagardinkite druska.
Žingsnis 2
Apkepkite duoną. Dėkite duoną į karštą sausą keptuvę ir kepkite 3-5 minutes, kol apskrus.
Žingsnis 3
Paruoškite skrebučius. Ant duonos užtepkite grietinės padažo su tryniais ir svogūnais. Uždėkite agurkų griežinėlių, salotų lapų ir uždenkite antruoju skrebučiu.
Kategorijos