Publikavimo data: 2024-06-23
Skrudinta duona su vištienos sparnais
Vištienos sparneliai medaus padaže ant traškios duonos skrebučio - tikra palaima. Receptas tiems, kurie mėgsta saldų mėsos poskonį. Sparnelius pirmiausia reikia iškepti orkaitėje, tada uždėti ant paskrudintų duonos riekelių ir užpilti medaus padažu. Prieš patiekiant karštus skrebučius galima pabarstyti sezamo sėklomis. Jei įmanoma, vištienos sparnelius vartokite atšaldytus. Ant jų neturėtų būti tamsių dėmių, įbrėžimų ar sumušimų. Spalva turėtų būti šviesiai mėlyna arba šviesiai rožinė, balta spalva rodo balinimą cheminėmis medžiagomis.
Žingsnis 1
Paruoškite vištienos sparnelius. Dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, druską ir pipirus. Šiuo mišiniu aptepkite vištienos sparnelius. Dėkite ant kepimo skardos, išklotos pergamentu. Dėkite į orkaitę 30 minučių. Kepimo viduryje sparnelius apverskite.
Žingsnis 2
Paruoškite medaus padažą. Nedidelį puodą užkaiskite ant silpnos ugnies ir supilkite medų. Užvirinkite, sudėkite sviestą, papriką ir susmulkintą česnaką. Išmaišykite ir virkite 1-2 minutes, kol sutirštės.
Žingsnis 3
Paskrudinkite skrebučius. Ant ugnies pastatykite keptuvę ir sudėkite ant jos duonos riekes. Apkepkite iš abiejų pusių, kol apskrus ir taps traškios. Ant kiekvieno skrebučio uždėkite po salotų lapą ir uždėkite po vištienos sparnelį. Apšlakstykite medaus padažu.
Kategorijos