Publikavimo data: 2025-08-19
Skrudinti lazdyno riešutai su itališkomis žolelėmis
Neskubėkite pirkti paruoštų skrudintų lazdyno riešutų pakuotėse, pasigaminkite juos patys. Pirkdami lazdynų riešutus pagal svorį sutaupysite pinigų ir gausite neįprastą neįtikėtino pikantiško skonio produktą. Pats paruošimas užtruks labai nedaug laiko, o rezultatas jus maloniai nustebins. Be to, galite patys reguliuoti aliejaus ir druskos kiekį, todėl patiekalas bus dar sveikesnis.
Žingsnis 1
Nuluptus riešutus sudėkite ant popierinio rankšluosčio ir nusausinkite. Gerai įkaitinkite keptuvę ant viryklės, suberkite lazdyno riešutus ir kaitinkite, kol lengvai apskrus. Sumažinkite ugnį ir kepkite, kol taps traškūs. Perkelkite riešutus į lėkštę.
Žingsnis 2
Šaukštą džiovintų žolelių sumalkite trintuve su druska. Įkaitinkite keptuvę, supilkite į ją augalinį aliejų, suberkite aromatinį mišinį ir kepkite prieskonius apie minutę, žiūrėdami, kad jie nepradėtų degti.
Žingsnis 3
Į keptuvę sugrąžinkite lazdyno riešutus ir kelias minutes nuolat maišydami kepkite aliejuje, išjunkite ugnį ir atvėsinkite.
Kategorijos