Skrudinti su ištirpintu sviestu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Skrudinti su ištirpintu sviestu

Išgrynintas sviestas gaunamas termiškai apdorojant sviestą, kurį sudaro riebalai, vanduo ir baltymai. Veikiami karščio riebalai lengvai atsiskiria nuo kitų sudedamųjų dalių. Tinkamai paruoštas sviestas yra gintarinės spalvos ir lengvo riešutų aromato. Jis vertinamas dėl ilgesnio galiojimo laiko, o kepant jame susidaro mažiau kancerogeninių medžiagų. Indijoje panašus aliejus vadinamas ghi ir aktyviai naudojamas kulinarijoje bei liaudies medicinoje.
Gaminimo laikas
95 min.
Laikas virtuvėje
5 min.
Kalorijos
415 kcal.
Baltymai
16 g
Riebalai
35 g
Angliavandeniai
10 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.05/5 (21 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Skrudinti su ištirpintu sviestu Žingsnis 1
Paruoškite ištirpintą sviestą. Sviestą supjaustykite gabalėliais ir įdėkite į vandens vonelę. Kaitinkite sviestą 80-90 minučių žemesnėje nei vidutinė temperatūroje. Kai susidarys sutirštėjusių baltymų putos, išimkite jas į atskirą dubenį. Ant marlės uždėkite sietelį ir perkoškite sviestą, stengdamiesi nepažeisti nuosėdų.

Žingsnis 2

Skrudinti su ištirpintu sviestu Žingsnis 2
Paruoškite skrebučius. Išdžiovinkite duonos riekes skrudintuvėje. Aptepkite duoną ištirpintu sviestu. Ant skrebučio uždėkite kelias plonas jamono riekeles ir užberkite sūrio.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos