Publikavimo data: 2024-06-23
Skrudinti su ištirpintu sviestu
Išgrynintas sviestas gaunamas termiškai apdorojant sviestą, kurį sudaro riebalai, vanduo ir baltymai. Veikiami karščio riebalai lengvai atsiskiria nuo kitų sudedamųjų dalių. Tinkamai paruoštas sviestas yra gintarinės spalvos ir lengvo riešutų aromato. Jis vertinamas dėl ilgesnio galiojimo laiko, o kepant jame susidaro mažiau kancerogeninių medžiagų. Indijoje panašus aliejus vadinamas ghi ir aktyviai naudojamas kulinarijoje bei liaudies medicinoje.
Žingsnis 1
Paruoškite ištirpintą sviestą. Sviestą supjaustykite gabalėliais ir įdėkite į vandens vonelę. Kaitinkite sviestą 80-90 minučių žemesnėje nei vidutinė temperatūroje. Kai susidarys sutirštėjusių baltymų putos, išimkite jas į atskirą dubenį. Ant marlės uždėkite sietelį ir perkoškite sviestą, stengdamiesi nepažeisti nuosėdų.
Žingsnis 2
Paruoškite skrebučius. Išdžiovinkite duonos riekes skrudintuvėje. Aptepkite duoną ištirpintu sviestu. Ant skrebučio uždėkite kelias plonas jamono riekeles ir užberkite sūrio.
Kategorijos