Publikavimo data: 2024-10-23
Skrudinti su kukurūzų duona
Kukurūzų duona yra tradicinis Jungtinių Valstijų virtuvės kepinys. Manoma, kad šis patiekalas į šiuolaikinę Amerikos virtuvę pateko iš Šiaurės Amerikos žemyno vietinių gyventojų. Jis labiausiai paplitęs pietinėse valstijose. Dėl rupių miltų duona yra minkšta ir trapi, o skrebučiai - orūs. Į receptą įberkite ciberžolės, kad duona įgautų sodresnę geltoną spalvą.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Sumaišykite abu miltus, druską, cukrų, mieles ir ciberžolę. Supilkite šiltą pieną. Užminkykite minkštą, elastingą tešlą ir įdėkite į aliejumi pateptą dubenį. Uždenkite dubenį rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 1 valandai.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą kepimui. Tešlą iškočiokite, suformuokite rutulį ir sudėkite ant kepimo skardos. Vėl uždenkite rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje dar 30-40 minučių. Kai tešla pakils, laikas kepti.
Žingsnis 3
Iškepkite kukurūzų duoną. Pašaukite kukurūzų duoną į įkaitintą orkaitę 30-40 minučių. Patikrinkite garsą: stuksenant kukurūzų duoną bus girdimas prislopintas garsas. Padėkite duoną ant grotelių ir atvėsinkite.
Žingsnis 4
Paruoškite skrebučius. Supjaustykite kukurūzų duoną riekelėmis, išdžiovinkite jas skrudintuve ir aptepkite minkštu sūriu. Apkepą pabarstykite petražolių lapeliais.
Kategorijos