Publikavimo data: 2024-06-23
Skrudinti su Rygos duona
Skrebučiai su Rygos duona yra labai skanus, švelnus ir kartu dietinis užkandis, kuriame yra daug vertingų komponentų. Patiekalo pagrindą sudaro varškė, kuri kartu su sultenėmis sukuria įdomų skonio balansą. Nemažą reikšmę užkandžiui turi duona, paruošta ruginių ir kvietinių miltų pagrindu. Dėl to skrebučiai yra labai sveiki: juose yra daug skaidulinių medžiagų, magnio ir B grupės vitaminų.
Žingsnis 1
Sumaišykite ingredientus. Supilkite pieną į gilų dubenį. Įmuškite kiaušinį, atskirkite baltymus nuo trynių. Baltymus sudėkite į dubenį su pienu ir gerai išmaišykite iki vientisos masės. Į kitą dubenį sudėkite kiaušinio trynį, varškę ir cukrų ir kruopščiai išmaišykite. Tada į varškę suberkite sultenes ir vėl išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite skrebučius. Įjunkite orkaitę, kad ji įkaistų iki 180 laipsnių. Kepimo skardą ištepkite sviestu. Tada pamerkite tris duonos riekes į pieno mišinį, sudrėkinkite po vieną pusę, tada perkelkite jas į kepimo skardą drėgnąja puse žemyn. Ant viršaus užtepkite varškės masę. Likusias tris duonos riekes iš vienos pusės pamirkykite piene ir uždėkite skrebučius sudrėkinta puse į viršų. Kepkite orkaitėje 15 minučių.
Kategorijos