Publikavimo data: 2024-06-23
Skrudinti su sezamų aliejumi
Skrudinimui elegantiško skonio galima suteikti naudojant sezamų aliejų. Pirmą kartą jis buvo pradėtas gaminti prieš 7 000 metų atogrąžų Afrikoje. Dabar Rusijos rinkoje galima rasti įvairių rūšių augalinių aliejų, tačiau sezamų aliejus yra vienas iš dažniausiai perkamų. Jis gaunamas šalto spaudimo būdu iš sezamo sėklų, kurios yra vienas seniausių prieskonių pasaulyje. Anksčiau aliejus buvo naudojamas pyragams, vynui, brendžiui gaminti ir kaip vaistas.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Iš keptų obuolių pašalinkite šerdį, tada nulupkite odelę. Nuluptus obuolius supjaustykite ne storesnėmis nei 0,3 cm skiltelėmis arba 0,5x0,5 cm dydžio kubeliais. Į dubenį sudėkite medų, supilkite sezamų aliejų ir išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Paruoškite skrebučius. Apkepkite duonos riekes ant sausos keptuvės iš abiejų pusių, kol jos taps auksinės spalvos, arba išdžiovinkite skrudintuve. Aptepkite paruoštą skrebučius medaus ir sviesto mišiniu ir ant viršaus sudėkite keptus obuolius. Tada pabarstykite skrebučius maltais kmynais.
Kategorijos