Skrudinti su sezamų aliejumi pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Skrudinti su sezamų aliejumi

Skrudinimui elegantiško skonio galima suteikti naudojant sezamų aliejų. Pirmą kartą jis buvo pradėtas gaminti prieš 7 000 metų atogrąžų Afrikoje. Dabar Rusijos rinkoje galima rasti įvairių rūšių augalinių aliejų, tačiau sezamų aliejus yra vienas iš dažniausiai perkamų. Jis gaunamas šalto spaudimo būdu iš sezamo sėklų, kurios yra vienas seniausių prieskonių pasaulyje. Anksčiau aliejus buvo naudojamas pyragams, vynui, brendžiui gaminti ir kaip vaistas.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
124 kcal.
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
15 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.67/5 (12 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Skrudinti su sezamų aliejumi Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Iš keptų obuolių pašalinkite šerdį, tada nulupkite odelę. Nuluptus obuolius supjaustykite ne storesnėmis nei 0,3 cm skiltelėmis arba 0,5x0,5 cm dydžio kubeliais. Į dubenį sudėkite medų, supilkite sezamų aliejų ir išmaišykite iki vientisos masės.

Žingsnis 2

Skrudinti su sezamų aliejumi Žingsnis 2
Paruoškite skrebučius. Apkepkite duonos riekes ant sausos keptuvės iš abiejų pusių, kol jos taps auksinės spalvos, arba išdžiovinkite skrudintuve. Aptepkite paruoštą skrebučius medaus ir sviesto mišiniu ir ant viršaus sudėkite keptus obuolius. Tada pabarstykite skrebučius maltais kmynais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos